Actualités

Gouden Leeuw voor "A Pigeon Sat On A Branch Reflecting On Existence" van Roy Andersson !

Publié le 8 septembre 2014 dans Actu ciné

De film is het derde deel van een trilogie over het armzalige, tragikomische menselijk bestaan.
Op het Filmfestival van Venetië gaat de hoofdprijs, de Gouden Leeuw, naar "A Pigeon Sat On A Branch Reflecting On Existence" van Roy Andersson. Dat is een Zweedse surrealistische komedie, die via een reeks van absurde sketches over de zin van het leven handelt. De Gouden Leeuw is een van de belangrijkste Europese filmprijzen.

Andersson reageerde verheugd. "Het is een hele eer om deze prijs te ontvangen, vooral hier, in Italië, het land dat de cinema zoveel meesterwerken heeft geschonken", aldus de cineast. Hij verwees naar Ladri di biciclette van Vittorio De Sica uit 1948, die getuigt van veel empathie. "We zouden het voorbeeld van De Sica moeten volgen".

De Zilveren Leeuw voor beste regisseur ging naar de Rus Andrei Konchalovsky met The Postman's White Nights en de Grote Prijs van de Jury was voor "The Look of Silence" van Joshua Oppenheimer.

De prijs voor Beste Acteur ging naar Adam Driver in "Hungry Hearts". Beste actrice was Alba Rohrwacher in "Hungry Hearts". De Mastroianni Cup, voor beste debutant, was bestemd voor Romain Paul in "Le Dernier Coup de Marteau".

De Belgen vielen dus buiten de prijzen. Van de twintig films in competitie waren er twee Belgische coproducties: het deels Italiaanse "Pasolini" en het Franse "La Rançon De La Gloire". Acteur Benoit Poelvoorde speelde in die laatste film mee en acteerde ook in de Franse productie "Trois Coeurs". (BELGA)

Avis des internautesdu film

Vous devez être connecté pour ajouter une critique Créez un compte
Soyez le premier à publier une critique

Newsletter Cinebel

Partager

Suivez Cinebel