Actualités

Alfonso Cuaron wint Directors Guild Awards met 'Gravity' !

Publié le 27 janvier 2014 dans Actu ciné

De prijzen werden voor de 66ste keer uitgereikt door de federatie van Amerikaanse regisseurs en wordenbeschouwd als een betrouwbare indicator voor de latere Oscar-uitreiking.
De Mexicaanse regisseur Alfonso Cuaron heeft zaterdagavond in Los Angeles de belangrijkste prijs gewonnen bij de Directors Guild Awards voor zijn ruimtethriller Gravity.

De prijs wordt beschouwd als een betrouwbare indicator voor de latere Oscar-uitreiking. Vorig jaar was dat echter niet het geval, toen Ben Affleck met de politieke thriller Argo de DGA-prijs won, maar bij de oscars als regisseur over het hoofd werd gezien.

Gravity, met Sandra Bullock en George Clooney als twee astronauten die in de problemen geraken, geldt met tien nominaties als belangrijke kanshebber voor de Oscars. Maar ook 12 Years a Slave (negen nominaties) en American Hustle (tien nominaties) zijn in de running. De gouden beeldjes worden op 2 maart uitgedeeld.

Gravity: Dr. Ryan Stone is een briljante medische ingenieur die op haar eerste shuttlemissie gaat met de ervaren astronaut Matt Kowalsky, die het commando heeft over zijn laatste vlucht voor hij op pensioen gaat. Maar een schijnbaar routine ruimtewandeling draait uit op een ramp. De shuttle wordt vernietigd waardoor Stone en Kowalsky helemaal alleen achterblijven – enkel vastgeketend aan elkaar en steeds verder zwevend in het duister. De oorverdovende stilte verraadt dat ze elke link met de Aarde verloren hebben ... en elke kans op redding. Angst wordt paniek, en elke hap lucht vermindert de nog resterende hoeveelheid zuurstof. Maar misschien is de enige weg naar huis verder te gaan in de angstaanjagende uitgestrektheid van de ruimte.

Films liés

Avis des internautesdu film

Vous devez être connecté pour ajouter une critique Créez un compte
Soyez le premier à publier une critique

Newsletter Cinebel

Partager

Suivez Cinebel