marCCo

marCCo
  • Lid sinds 05/05/2006
  • Aantal recensies : 298

Follower van de user marCCo

gepubliceerd op 11 april 2014
Met alle goeie wil van de wereld krijg ik het niet over mijn hart om dit onding een 1tje te geven. "Flying Home" moet de meest oubollige film van de laatste jaren zijn, shame on you Jamie Dornham om hierin te verschijnen! Deruddere maakte ooit anderhalve goeie film ("Crazy Love" en "Bandini") maar is sinds de 90s hopeloos zijn talent verloren in de Archiduc. En waarom floppen de laatste vier vlaamse films ook alweer: juist, omdat ze onwaarschijnlijke stinkers zijn!

gepubliceerd op 11 april 2014
Peperdure productie en dat is er dan ook aan te zien: prachtige locaties en decors in deze nieuwe Aronofsky. Crowe is behoorlijk ok als de getormenteerde Noah en Connelly is als vanouds uitstekend, maar dan zijn we door de positieve commentaar heen. De film zelf stelt ongelooflijk teleur, van Darren hadden we toch wel een donkere versie van het klassieke verhaal verwacht, maar helaas krijgen we een zeer brave bijbelfilm met weliswaar een paar houterige versteende orks als voornaamste verrassing, en laten we daar nou net niet op zitten wachten. Voorts verzuipt (haha) de prent ook in een irritante score en blijven we ook qua effects behoorlijk verweesd achter. Misschien is dit soort cinema echt wel iets uit vervlogen tijden?

gepubliceerd op 3 april 2014
Blij om Keanu nog eens als leading man te zien! "47 Ronin" is een martial-arts film die in zijn beste momenten herinnert aan het drieluik van Zhang Yimou, maar dan wel geïnjecteerd met een royale scheut fantasy. Wonderwel werkt deze ietwat vreemd mix behoorlijk goed. Een japanse legende als leidraad, fraaie decors en make up, adembenemende locaties en goeie muziek (alweer). Jammer genoeg faalt de film een heel klein beetje op het vlak van de actiescenes: geen gracieuze choreografieen, maar eerder rommelige gevechtssequenties. Desalniettemin een absolute treat voor de genre-fan.

gepubliceerd op 3 april 2014
De volgende young-adult franchise is gearriveerd en neen, er is geen enkele reden tot paniek, want "Divergent" is net als "The hunger games" een excellent kijkstuk geworden. Heel wat parallellen uiteraard: alweer een knappe juffrouw als heldin, een onmogelijke love story en een vrij harde overlevingsstrijd. Maar toch ziet "Divergent" er heel anders uit, iets ruwer ook. Fraaie beeldregie, goeie dialogen en puik acteerwerk, ondersteund door een goeie soundtrack en een regisseur die het tempo strak houdt. Prima hollywoodvoer en nu hopen dat de al heel wat minder talentvolle Robert Schwenke het tweede deel niet de nek omwringt...

gepubliceerd op 23 maart 2014
Een paar weken na het hoogstvermakelijke "Non Stop" is er hier alweer eentje uit Luc Besson's onderste schuif. Geen Neeson deze keer, maar wel een andere uitgerangeerde hollywoodrelikwie: Kevin Costner die zich ook behoorlijk staande houdt, helaas moet hij dat wel zien te doen met een scenario dat een samenraapsel is van alle eerdere Besson-troep, géén verrassingen biedt en aaneenhangt van de genre-cliché's. Bovendien lijkt onze Luc nu ook regisseurs te gaan re-animeren, want de knudde McG mocht dit inblikken, vandaar het vrij teleurstellende resultaat. Nee, maart lijkt alvast niet de beste filmmaand te worden...

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Volg Cinebel