marCCo

marCCo
  • Lid sinds 05/05/2006
  • Aantal recensies : 337

Follower van de user marCCo

gepubliceerd op 30 augustus 2014
En op het einde van de zomer dan toch nog één blockbuster die meer dan moeite waard is! "Guardians of the galaxy" is de perfecte mix van al het goeie dat marvel te bieden heeft (flitsende actie, denderend tempo, fraaie kostuums) en al het beste wat de eerste (of moet ik zeggen de vierde) "Star Wars" zo onweerstaanbaar maakte (waanzinnige mix van personages, spitante oneliners en een stevig sf-verhaal). Voeg daar nog eens een supercast aan toe (Saldana, Del Toro, Rooker, Close...) en dé rol van zijn leven voor Vin Diesel. Coole look, humor die echt werkt en een swingende 70s soundtrack. Meer van dat aub!

gepubliceerd op 30 augustus 2014
Woeste actierit die -alweer eens- nauwelijks de zalen haalde en da's verdomd jammer, want "Snowpiercer" is vooral visueel een huzarenstukje dat pas echt tot zijn recht komt op het grote scherm. Een comic-book verfilming met ballen en met vaart. Het volledige restant van de wereldbevolking zit reeds 17 jaar in een voortdenderende trein die een perfecte weerspiegeling vormt van de klassenmaatschappij. Chris Evans is de antiheld die zich van helemaal achterin de trein naar de locomotief toe vecht, waarin Ed Harris hem opwacht. ook Tilda Swinton, Jamie Bell en John Hurt doen mee en hebben zich schijnbaar -net als ons- goed geamuseerd.

gepubliceerd op 27 augustus 2014
Gezien op het vliegtuig -op een mini schermpje dus- en zelfs daar werkte "Chef" behoorlijk goed! Uitermate charmant geschreven, geregisseerd en vertolkte kook/eet-prent. John Favreau had na zijn "Iron Man" successen blijkbaar nood aan een kleinschaliger project en dat gaat hem zeer goed af. Leuke bijrollen voor onder andere Scarlett, Dustin Hoffman en Robert Downey Jr, maar het is vooral Favreau zelf die met de pluimen aan de haal mag voor zijn rake vertolking. Fijn filmpje!

gepubliceerd op 27 augustus 2014
Onderbroekenrol die nog het meest lijkt op een update van "Porky's", met het moet gezegd een aantal ongelooflijk platte, maar wel goeie jokes. Helaas gaat ook deze komedie weer deels ten onder aan een mank ritme en teveel saaie intermezzo's. In dit soort ongein hoeven we echt geen dieper verhaal te ontdekken, geef ons gewoon 90 minuten een spervuur van vulgariteiten en we halen met plezier een zeventje uit de kast.

gepubliceerd op 20 augustus 2014
Hadden we ons met de eerste twee afleveringen nog goed geamuseerd -what's not to like: 80s actie, droge one-liners, foute muziek- dan is de fun er nu wel degelijk af... Niet dat er eigenlijk veel op aan te merken valt: Patrick Hughes (die straks de Amerikaanse remake van "The Raid" draait) brengt het allemaal fraai in beeld en houd een strak ritme aan en de input van Ford, Gibson en Snipes is ook nog ok, maar het bobijntje is gewoon af voor "The Expendables": teveel van hetzelfde en geen vernieuwing dringen iets voor halfweg een eerste geeuw op en er zullen er alleen nog meer volgen het tweede uur. Bummer!

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Volg Cinebel