marCCo

marCCo
  • Lid sinds 05/05/2006
  • Aantal recensies : 366

Follower van de user marCCo

gepubliceerd op 23 november 2014
Puik stukje britse feelgood-cinema met een fantastische cast en een waanzinnig straffe soundtrack. 1985: het jaar van de grote mijnstakingen en ook het jaar dat aids lelijk huis hield in de gay-community. Beide zware onderwerpen komen hier mooi samen in een hartverwarmend verhaal. Sociale cinema met het hart op de juiste plaats (denk ook aan "Brassed Off" of "The Full Monty". En vooral een zeer goeie, kleine film!

gepubliceerd op 21 november 2014
Goeie beslissing om Francis Lawrence als regisseur aan boord te houden voor deze 3e (en straks ook voor de laatste) aflevering in "The Hunger"-saga. Wederom voortreffelijk acteerwerk, een uitstekende score en fraaie beelden. Maar deze keer ligt het tempo een stuk lager, is de sfeer heel wat donkerder wat de film toch wel een iets volwassener karakter meegeeft. Misschien dat een deel van het jongere doelpubliek het hier iet of wat lastig mee zal hebben, maar ik kijk alvast uit naar de finale! Topentertainment!

gepubliceerd op 16 november 2014
Araki blijft trouw aan zijn favoriete onderwerp: opgroeiende adolescenten in fucked-up situtaties. Het is niets anders in "White bird". Shaileene Woodley -uitstekend!- is de tiener die van de ene dag op de andere verder moet zonder haar moeder. Mooie beelden en zorgvuldig opgebouwd met weliswaar knappe hints die pas tegen het eind duidelijk worden. Ook de soundtrack is voortreffelijk (The Cure, Echo and the Bunnymen, Depeche Mode..). Maar toch grijpt de prent je nooit bij de keel zoals Araki's meesterwerk "Mysterious Skin" wel deed.

gepubliceerd op 16 november 2014
Post-apocalyptische roadmovie die zich afspeelt in Australië, sfeervol en spannend begint, maar al heel vlug zichzelf vastrijdt in genre-cliché's en zich naar zijn -verlossend- einde sleept. Noch Pattinson, noch Pearce kunnen overtuigen. Been there, seen that and way better!

gepubliceerd op 16 november 2014
Ware het niet van de meest sympathiek der slimste mensen dit seizoen, ik had "Image" links laten liggen. Maar de debuutfilm van Adil en zijn kompaan Bilall heeft best wel wat kwaliteiten in huis: zolang de focus op het leven in de "quartiers" behouden blijft, swingt "Image". Het is de nevenplot die zich afspeelt op de redactie van een tv-zender die nogal sputtert, onder meer door het houterige acteerwerk van de vlaamse cast die in schril contrast staat met de naturel van de Marokkaanse acteurs. Hét pijnpunt van "Image" is echter de totaal ongeloofwaardige en bijna ridicule ontknoping. Jammer, want dat ze fraaie beelden kunnen schieten, een puike sfeer scheppen en op een prima manier muziek onder hun prent kunnen monteren, dat hebben ze hier alvast bewezen. Straks een klinkende revanche met "Black"?

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Volg Cinebel