marCCo

marCCo
  • Lid sinds 05/05/2006
  • Aantal recensies : 342

Follower van de user marCCo

gepubliceerd op 15 september 2014
Het eerste halfuur is ronduit verbluffend: sfeervolle beelden, spaarzame dialogen en een hoofdpersonage (voortreffelijk vertolkt door Macon Blair) dat beetje per beetje zijn geheim prijsgeeft. Helaas gaat het van dan af steil bergaf en wordt "Blue Ruin" het zoveelste banale wraakfilmpje dat vrij rommelig (vooral de actiescenes) in beeld gebracht is.

gepubliceerd op 12 september 2014
Typisch britse misdaadprent uit de Guy Ritchie-school met als voornaamste verdienste een zeer genietbare vertolking van Jude Law en voor de rest heel veel "been there, seen that". De vrij vlakke beeldregie valt tegen, de knappe soundtrack is dan weer een pluspunt.

gepubliceerd op 11 september 2014
Zeer appetijtelijk filmpje van Lasse Halstrom wiens handelsmerk we ondertussen wel kennen: doodbrave mainstreamverhaaltjes, altijd zeer verzorgd in beeld gebracht en doorgaans met een absolute topcast. Dame Mirren speelt de eigenares van een traditioneel frans sterrensrestaurant die onverwachts concurrentie krijgt van een recht uit Bollywood overgekomen Indische familie. Het ziet er allemaal heerlijk uit en swingt bij momenten behoorlijk de pan uit. Weinig verrassend, maar oerdegelijk.

gepubliceerd op 6 september 2014
Te veel aarzelend tussen genre-gore fest à la "Spartacus" en braaf hollywood all-ages entertainment genre "Gladiator" valt ook deze versie van "Hercules" lelijk door de mand. Ratner brengt het allemaal nog vrij verzorgd in beeld maar wordt niet geholpen door een cast die er niet echt veel zin leek in te hebben. Nimmer saai noch echt slecht, maar we zagen er de laatste jaren reeds teveel in dit genre (en vooral veel betere).

gepubliceerd op 3 september 2014
Verrassing: de enige zomerblockbuster die qua onderwerp gediend was geweest van 3D is enkel in het "platte" formaat te zien! En best wel jammer want de stormscenes -en da's meteen ook de enige reden om deze film te gaan zien- zijn bijzonder spectaculair in beeld gebracht. Helaas geen interessante personages of goeie oneliners, zodat de fun beperkt blijft tot de -zoals gezegd uitstekende- effects. Makkelijk weghappend zomervertier zonder meer.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Volg Cinebel