esteban

esteban
  • Membre depuis le 07/09/2006
  • Nombre de critiques : 11
Publié le 9 mars 2007
Technisch was de film nochtans grensverleggend, Kristvanma, dat is nu eenmaal een feit. Geen tijd om het tot in het kleinste detail uit te leggen, maar het heeft allemaal te maken met 'macro photography'.

Publié le 8 mars 2007
Reeds gezien op 't Filmfestival van Gent. Ik had zowaar de neiging om uit mijn stoel te schieten en een staande ovatie te veroorzaken. Maak je klaar voor de meest unieke bioscoopervaring van de laatste jaren. Een intense, overrompelende, visueel overdonderende trip. Alhtans, dat is hoe ik het heb ervaren. Darren Aronofsky toont zich opnieuw een opmerkelijk cineast met deze 'Fountain', overigens een énorm contrast met 'Requiem for a Dream'. De man gaat trouwens steeds op zoek naar nieuwe technieken en middelen om zijn visie naar het scherm te vertalen, wat hier bijzonder indrukwekkend uitpakt. Ook Clint Mansell krijgt een pluim -of tien- voor de ubergeweldige soundtrack. Ongetwijfeld en niet eens zo verwonderlijk zal 'the Fountain' de meest uiteenlopende interpretaties en meningen teweegbrengen. Van 'geniaal' tot 'pretentieus'. Een woord dat overinges veel te snel en vaak te negatief in de mond word genomen; Heeft niet élke ietwat eigenzinnige filmmaker last van een gezonde (!) dosis pretentie? Ga, onderga, beleef en oordeel. En als u er niets aan vond, zou dat niet eens zo gek vinden. En in het andere geval, nog minder. ;-)

Publié le 4 mars 2007
Blijkbaar verschijnen plus-tekens niet in de berichten, vandaar de onduidelijkheid. Mijn excuses.

Publié le 4 mars 2007
Typische Schumacher-middelmatigheid half geslaagd scenario geloofwaardige vertolkingen van Jim Carrey en Virginia Madsen enkele visuele uitschietertjes van de Fountain-cinematograaf Matthew Libatique = 23 woorden om te concluderen dat het al bij al onder de categorie 'OK' valt.

Publié le 7 septembre 2006
Interessant en uiteindelijk vrij verontrustend. In principe hoeft een documentaire met een doel als dit ook niet meer te zijn. Alleen jammer dat Al Gore een uur lang met cijfertjes en grafieken staat te zwaaien en net iets te veel de link met zijn eigen leven probeert te leggen (slimme zet op politiek vlak trouwens) in plaats van ons effectief te overtuigen met beelden van de feiten. Mee te pikken op Canvas, ooit. Het in de film verwerkte filmpje in ware Simpson-stijl van de mensen achter Futurama, is dan weer een aparte vermelding waard. Hilarisch!

Newsletter Cinebel

Suivez Cinebel