Actualités

De 41e editie van Film Fest Gent is gestart !

Publié le 16 octobre 2014 dans Actu ciné

Dinsdagavond ging de 41e editie van Film Fest Gent van start met de wereldpremière van ‘The Loft’, Erik Van Looys Hollywoodremake van de succesvolste Vlaamse film aller tijden.
Erik Van Looy en Bart De Pauw waren van de partij, maar ook de Australische actrices Rachael Taylor en Isabel Lucas zakten voor de gelegenheid af naar Gent. De film werd voorafgegaan door de vertoning van de Belgische kortfilm The Education van Klaartje Schrijvers.

Op de rode loper passeerde ook dit jaar heel wat bekend volk. Onder de 2300 genodigden zagen we onder meer juryvoorzitter Bret Easton Ellis en juryleden Héloïse Godet en Patrice Toye.  Kortfilmjuryleden Kim Hertogs en Valentijn Dhaenens en regisseur Gust Van den Berghe waren ook van de partij. De openingsvoorstelling werd verder onder meer bijgewoond door minister van cultuur Sven Gatz en burgemeester Daniël Termont. Ook Prins Laurent was aanwezig.

De volgende 11 dagen komen nog heel wat regisseurs hun film voorstellen op het festival. Van Vlaamse cineasten als Pieter Van Hees, Bas Devos en Gust Van den Berghe tot de Canadese regisseur Atom Egoyan die twee langspeelfilms komt presenteren, The Captive en Devil's Knot. Ook rasfilmer François Ozon komt zijn zestiende langspeelfilm Une nouvelle amie voorstellen tijdens Film Fest Gent.

Het 41e Film Fest Gent gaat door van 14 tot 25 oktober. Voor meer info klikt u hier.

Avis des internautesdu film

Vous devez être connecté pour ajouter une critique Créez un compte
Soyez le premier à publier une critique

Newsletter Cinebel

Partager

Suivez Cinebel