Actualités

Red de ABC Cinema !

Publié le 16 avril 2014 dans Actu ciné

De ABC Cinema is een uitzonderlijke vintage bioscoop uit de jaren zeventig op een van de drukste lanen van Brussel. De ABC “Cinéma Spectacle” opende zijn deuren in 1971 als een zaal gespecialiseerd in pornografische films, afgewisseld met striptease-shows.
Meer dan veertig jaar hield de zaal vast aan deze formule, en werd zo een van de laatste Europese sekscinema’s die zijn films nog op 35mm pellicule vertoonde. De zaal is niet bijzonder groot, maar biedt een mooie ruimte met gelijkvloers en balkon. Vlak voor het scherm bevindt zich een groot podium. De zaal beschikt in totaal over een honderdtal zitplaatsen.

Sinds juni 2013 staat de voormalige ABC cinema leeg. Het team van Cinema Nova was al enkele maanden geïnteresseerd in het enorme potentieel dat de plek heeft voor het culturele leven in Brussel. De zaalinfrastructuur en de locatie lenen er zich uitstekend toe om de bioscoopfunctie te behouden en de voormalige ABC uit te bouwen tot een vitale en duurzame participatie- en ontmoetingsplek voor film, muziek en andere kunsten. Omdat plots vernomen werd dat het gebouw dreigde te veranderen in een zoveelste gezichtsloze snackbar of winkel op de centrale Brusselse Noord-Zuid as, zetten leden van Cinema Nova, Offscreen/vzw Marcel en La Rétine de Plateau de schouders onder een project om deze zaal van de ondergang te redden.
2 fotos
Kader
Om dit project te kunnen verwezenlijken, rekenen we op jouw steun: de stichting CINEACT zoekt zoveel mogelijk personen die de belofte aangaan om maandelijks een bijdrage te storten en dit gedurende twaalf maanden. Grotere giften of éénmalige donaties maken dat we minder donateurs per maand nodig hebben, of geven ons de financiële ademruimte om een eerste herinrichting van de zaal te realiseren voor haar heropening. Om de haalbaarheid van het project te kunnen evalueren, hebben we snel zoveel mogelijk steun nodig!                               KLIK HIER EN NEEM ZELF DEEL AAN DE REDDINGSACTIE !
2 fotos

Avis des internautesdu film

Vous devez être connecté pour ajouter une critique Créez un compte
Soyez le premier à publier une critique

Newsletter Cinebel

Partager

Suivez Cinebel