Actualités

Ontdek van 8 tot en met 20 april het BIFFF !

Publié le 7 avril 2014 dans Actu ciné

Voor haar 32ste editie keert het BIFFF (Brussels International Fantastic Film Festival) terug naar het Paleis voor Schone Kunsten !
Vanaf de eerste editie in 1983 was het BIFFF al een toonaangevend Brussels cultureel evenement. In de loop der jaren groeide het uit tot één van de grootste genrefilm festivals ter wereld en ging haar naam over de lippen van cinefielen en genrefreaks van Los Angeles tot Tokio ! Meer dan 2000 prestigieuze gasten versleten hun schoeisel op onze rode loper, waaronder Luc Besson, Peter Jackson, Victoria Abril, David Cronenberg, Barbara Steele, Terry Gilliam, Jude Law… Allen zijn ze het unaniem eens over de unieke festivalsfeer : "vaak geïmiteerd, nooit geëvenaard".

Grote nieuwigheid voor 2014 : het FRONTIERES project, de eerste coproductiemarkt tussen Europa en Noord-Amerika voor filmprofessionals. Maar genrefans weten dat het BIFFF ook staat voor twee filmzalen, drie zalen voor de creatie van het festivaldorp en uiteraard de gezichtsmaquillagewedstrijd, de body painting wedstrijd, straattheateranimatie, de stripstand, meer dan 100 films in internationale, Europese of Belgische première, ontmoetingen met regisseurs, acteurs, actrices en producers, een hele resem korte films, de Belgische finale van de Cosplay Contest, een dag gewijd aan Belgische Cinema, een Nacht van de Fantastische Film (met ontbijt), een samenwerking met de Cinematek en heel wat andere verrassingen als kers op de taart van dit gigantische filmfeest !

Aarzel dus vooral niet om van 8 tot 20 april 2014 een duik te nemen in het BIFFF universum en een unieke sfeer te ontdekken met talloze animaties, leer Brussel kennen zoals je het nog nooit hebt gezien met de ZomBIFFF Parade, breng een onvergetelijke nacht door op het Vampierenbal, ontmoet de sterren van de genrecinema…. Kortom, wie éénmaal het BIFFF heeft meegemaakt, is eraan verslingerd voor het leven !

Voor het volledige programma en meer info over de voorstellingen klikt u hier.

Avis des internautesdu film

Vous devez être connecté pour ajouter une critique Créez un compte
Soyez le premier à publier une critique

Newsletter Cinebel

Partager

Suivez Cinebel