Actualités

Kinepolis en Utopolis vertonen 'The Hobbit' in geavanceerd 3D-formaat.

Publié le 28 novembre 2012 dans Actu ciné

De 3D-versie van de film wordt er vertoond in High Frame-Rate (HFR), een nieuwe techniek in de filmwereld.
Op 12 december komt in België The Hobbit: An Unexpected Journey uit, de nieuwste film van regisseur Peter Jackson en het eerste deel van een trilogie. De 3D-versie van de film wordt bij sommige Kinepolis en Utopolis complexen vertoond in High Frame-Rate (HFR), een nieuwe techniek in de filmwereld.

HFR is het nieuwste cinematografische format, waarbij per seconde een hoger aantal beelden wordt weergegeven. "De hieruit resulterende loepzuivere en vloeiende reliëffilm leidt tot een hyperrealistische, intensere filmbeleving", klink het. Voor de "The Hobbit"-trilogie hanteerde Jackson speciaal hiertoe ontworpen digitale camera's. Deze namen 48 beelden per seconde op, wat twee maal sneller is dan de snelheid die we sinds de jaren '20 gewoon zijn. "Peter Jackson mikt met deze vernieuwende technologie op een meer realistische, gedetailleerde en levendigere weergave. Het voorkomt wazige of flikkerende beelden in actiescènes en ook de beeldkwaliteit van donkere 3D-scènes is veel verbeterd. Peter Jackson is ervan overtuigd dat het grote publiek ervan zal houden. Films kijken in 48 bps heeft als grote voordeel dat het veel minder vermoeiend is voor de ogen, zeker voor 3D beelden".

De verfilming van het boek van J.R.R. Tolkien zal in drie delen uitgebracht worden. The Hobbit is de prequel van de The Lord of the Rings-trilogie, die Jackson eerder al verfilmde. Het verhaal gaat over hobbit Bilbo Baggins, die in de films wordt gespeeld door Martin Freeman, bekend van onder meer 'The Office'. Het tweede deel staat gepland voor volgend jaar en het derde voor de zomer van 2014. (BELGA)



Voor extra filmnieuws, leuke foto's, exclusieve wedstrijden en veel meer kan je steeds terecht op www.facebook.com/cinebel

Personnalités liées

Avis des internautesdu film

Vous devez être connecté pour ajouter une critique Créez un compte
Soyez le premier à publier une critique

Newsletter Cinebel

Partager

Suivez Cinebel