Actualités

Geestelijke vader ET en het alien-monster overleden

Publié le 14 août 2012 dans Actu ciné

De drievoudige Italiaanse Oscarwinnaar Carlo Rimbaldi is vrijdag op 86-jarige leeftijd overleden.
Zijn naam doet allicht niet echt een belletje rinkelen, maar Rimbaldi was de bedenker van het sympathieke buitenaardse wezentje E.T. uit Steven Sielbergs gelijknamige film én van het monster dat de kosmonauten in de sf-thriller Alien de stuipen op het lijf jaagt. Rimbaldi overleed in het ziekenhuis Lamezia Terme in Calabrië, waar hij al een tiental jaar verbleef. Zijn doodsoorzaak werd niet meegedeeld.

Rimbaldi werd op 15 september 1925 geboren in Vigarano Mainarda, nabij de Noord-Italiaanse stad Ferrara. In zijn Hollywoodcarrière verwierf hij drie Oscarbeeldjes, alle voor special effects. Behalve voor E.T (1982) en Alien (1979) werd hij ook bekroond voor de speciale effecten van King Kong van John Guillermin (uit 1976). Rimbaldi's naam is voorts terug te vinden op de generiek van bekende films als Conan the barbarian , Andrej Zulawski's  PossessionDune van David Lynch en die andere sf-film van Spielberg, Close Encounters of the third kind.

Voordat hij de Atlantische oversteek maakte, werkte hij in eigen Italië voor cineasten als Mario Monicelli, Marco Ferreri (La Grande Bouffe), Pier Paolo Pasolini en Dario Argento (Profondo Rosso). In de grote Hollywoodproducties kon en mocht Rimbaldi zijn geraffineerde technieken verfijnen. (BELGA)

Avis des internautesdu film

Vous devez être connecté pour ajouter une critique Créez un compte
Soyez le premier à publier une critique

Newsletter Cinebel

Partager

Suivez Cinebel