Actualités

'Rotkop' wint prijs voor Beste Korte Film in Mexico

Publié le 30 juillet 2012 dans Actu ciné

Rotkop van Jan en Raf Roosens heeft de Prijs voor Beste Korte Film weggekaapt op het Internationaal Filmfestival van Guanajuato in Mexico.
De film beleefde er meteen ook zijn internationale première. Door de prijs staat Rotkop automatisch op de long list voor de Oscars van 2013.

Alles draait rond de 15-jarige Olli, een eenzame rotkop die ruzie zoekt met wie hij kan. Wanneer zijn doodzieke moeder een feestje voor zijn zestiende verjaardag organiseert, wil hij haar niet teleurstellen. Hij moet op zoek naar vrienden...

Het scenario van Rotkop is van Bert Van Dael en Sanne Nuyens. In de hoofdrollen zien we Enrique De Roeck, Marthe Schneider, Yavuz Saçikara en Sara De Bosschere. Rik Zang tekende voor de fotografie, met Maarten Janssens als monteur en Raf Keunen (Rundskop) als componist van de originele score.

Naast de regie werd Rotkop ook geproduceerd door de broers Jan en Raf Roosens voor het Antwerpse productiehuis Rococo. De korte film kreeg o.a. steun van het VAF/Filmfonds.

 Het Internationaal Filmfestival van Guanajuato wordt sinds 1998 georganiseerd in de steden San Miguel de Allende en Guanajuato Capital in Mexico. De Internationale Competitie is de grootste van het land, en bestaat uit diverse secties: Korte Film, Korte Animatiefilm, Korte Experimentele Film, Korte Documentaire, Lange Documentaire en Speelfilm. Omdat het Festival door de Academy of Motion Picture Arts and Sciences (AMPAS), de organisatoren van de Oscars, erkend is, komt de winnende korte film automatisch in aanmerking voor de Oscars van volgend jaar.


Avis des internautesdu film

Vous devez être connecté pour ajouter une critique Créez un compte
Soyez le premier à publier une critique

Newsletter Cinebel

Partager

Suivez Cinebel