Actualités

Paramount-jubileum verenigt meer dan honderd filmsterren

Publié le 26 juin 2012 dans Actu ciné

Paramount heeft voor de 100ste verjaardag van de filmstudio haar grootste sterren bijeengeroepen.
Voor een officiële foto, die nu in de Verenigde Staten werd gepubliceerd, poseerden 116 acteurs en regisseurs van wereldfaam. Zonder veel uiterlijk vertoon staan de sterren, onder hen tientallen Oscarwinnaars, simpelweg in de studio op een grote lichte trap.

Daarbij zijn Harrison Ford, Glenn Close, Dustin Hoffman en Robert De Niro. Ernest Borgnine, inmiddels 95 en daarmee bijna zo oud als de filmstudio zelf, mag zitten, net zoals de nog zeven weken oudere Kirk Douglas. Ook Mickey Rooney, tachtig jaar geleden nog een kinderster en nu 91, kreeg een stoel. Met Morgan Freeman en Michael York zijn nog andere oudere heren van de partij; met Tom Cruise, Eddie Murphy en Sean Penn is ook de middelbare leeftijd vertegenwoordigd en met Leonardo DiCaprio en Shia LaBeouf ook jongeren. En ook Justin Bieber, net 18, staat erbij.

Bij de dames is het aandeel jongeren groter met Megan Fox en Dakota Fanning bijvoorbeeld. En ook haar 14-jarige zusje Elle Fanning. Grote actrices als Meryl Streep, Jane Fonda, Barbra Streisand en Demi Moore. Charlize Theron helemaal in het wit, Cameron Diaz helemaal in het zwart. De regisseurs worden onder anderen door Steven Spielberg en Martin Scorsese vertegenwoordigd.

Verder staan ook Jack Nicholson, Ben Kingsley, Jamie Lee Curtis, John Travolta, Nick Nolte, Kevin Costner, William Shattner, Oliver Stone, Natalie Portman, Jerry Lewis, Shirley MacLaine en Richard Gere erop. Helemaal bovenaan op de hoogste drie treden staan George Clooney en Julianne Moore, Ryan O'Neal en Ali MacGraw en Robert Downey jr. en Jon Favreau. De foto werd volgens Paramount begin dit jaar genomen. (BELGA)

Avis des internautesdu film

Vous devez être connecté pour ajouter une critique Créez un compte
Soyez le premier à publier une critique

Newsletter Cinebel

Partager

Suivez Cinebel