Actualités

'The Hunger Games' kent sterke start in VS

Publié le 26 mars 2012 dans Actu ciné

De scifi-film The Hunger Games heeft dit weekend met 155 miljoen dollar aan opbrengsten (ruim 86,7 miljoen euro) het op twee na beste openingsweekend in Noord-Amerika gerealiseerd.
Met 169 miljoen en 158 miljoen dollar respectievelijk deden Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 en The Dark Knight beter. Dat blijkt uit cijfers van Box Office Mojo. In tegenstelling tot die films is The Hunger Games geen vervolg in een succesvolle reeks.

The Hunger Games is gebaseerd op het gelijknamige boek van de Amerikaanse Suzanne Collins en vertelt de avonturen van een jonge vrouw, die tot de dood moet strijden met 23 andere jonge mensen, in een wedstrijd die in een futuristische samenleving live uitgezonden wordt op televisie.

In de ruïnes van wat ooit Noord-Amerika was, heerst de Hoofdstad genadeloos over de twaalf overgebleven districten. Elk jaar moeten de districten één jongen en één meisje, tussen twaalf en achttien jaar oud, afvaardigen om deel te nemen aan de Hongerspelen, die live uitgezonden worden op televisie. Slechts één van de 24 deelnemers kan overleven. Wanneer haar zusje uitgekozen wordt, neemt de 16-jarige Katniss Everdeen vrijwillig haar plaats in. In de arena moet Katniss een onmogelijke keuze maken. Is ze bereid om haar menselijkheid op te offeren? Haar gevoelens uit te schakelen en een wapen ter hand te nemen? Enkel zo kan ze het Spel winnen...

bekijk hier de trailers
bekijk hier de programmaties

(BELGA)

Films liés

Avis des internautesdu film

Vous devez être connecté pour ajouter une critique Créez un compte
Soyez le premier à publier une critique

Newsletter Cinebel

Partager

Suivez Cinebel