Basic Instinct 2

Landen:
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten
Genre:
  • Thriller
Publiek: Alle leeftijden
Jaar: 2006
Release: 05/04/2006
Duur: 1u54
Synopsis : De charismatische Londense psychiater Michael Glass bevindt zich aan de top van zijn carrière en staat hoog aangeschreven bij zijn collega's en kennissen. Wanneer detective Roy Washburn aan hem vraagt om een vrouw te evalueren die iets te maken heeft met de moord op een beroemde sportman, betekent dit het begin van een manipulatief en vlijmscherp machtsspel. Want de vrouw is niemand minder dan de bloedmooie Catherine Tramell, de Amerikaanse schrijfster wiens fictie de realiteit overtreft. Haalt de rationaliteit het op de primaire instincten en heeft de sluwe Tramell eindelijk haar gelijke gevonden?
  • /10 U moet aangemeld zijn om een rating te geven
    5.4/10 7 Ratings - 7 Recensies
  • 2.5/10  Quotering van Humo van de film Basic Instinct 2

Mening van de communityvan de film Basic Instinct 2

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
gepubliceerd op 11 december 2006
met weinig verwachting beginnen kijken op dvd... en moet toch zeggen dat ik dit een super psych-ero-triller vond! een goed en sterk verhaal,met toch een indrukwekkend mooie stone! soms wat langdradig...maar toch goed.

gepubliceerd op 17 april 2006
t Valt voor mij een beetje tussen twee stoelen. Ik vind hem niet echt goed, maar eigenlijk ook niet echt slecht. Probleem is dat we meer dan 10 jaar hierop hebben moeten wachten en dat dat ervoor zorgde dat de verwachtingen hooggespannen waren. Mocht BI2 rond 1995 gedraaid zijn, zou hij er in de golf van erotische thrillers van dat moment zeker bovenuit gestoken hebben. Als je deze film niet té serieus neemt, staat hij garant voor twee uur leuk entertainment. Ik wil er wel nog aan toevoegen dat ik persoonlijk heel graag de BI2 van David Cronenberg zou gezien hebben...

gepubliceerd op 13 april 2006
Met spijt in het hart moet ik deze film zwak quoteren, de film is langdradig en saai... Sharon Stone speelt film naar behoren, maar David Morissey mist het charisma van Michael Douglas. Je moet tot helemaal het einde wachten alvorens de plottwist je ook maar iets vermaakt... zeer zwakke film of misschien waren mijn verwachtingen te hoog gespannen?

gepubliceerd op 13 april 2006
Deze sequel had er beter niet geweest, BI2 is niet noemenswaardig. Sharon Stone mag er nog altijd wezen voor haar leeftijd, meer valt er niet te vertellen. Veel slaapwekkende momenten en dan naar het einde toe een rush aan "actie" omdat het filmrolletje op was...

gepubliceerd op 10 april 2006
What a load of crap! En dan ben ik (als Stone-fan) nog niet eens volledig onbevooroordeeld gaan zien! Al vaker aangegeven dat dit sowieso een onzalig idee was, maar je zou toch verwachten dat, na een produktieproces van meer dan tien (10!!) jaar, men toch uberhaupt- met iets die naam waardig- een script aan de slag kon. Nee hoor : geen touw aan vast te knopen; en plus f(l)utloos geregisseerd (nochtans stond Caton-Jones achter de camera en die maakte toch ooit "Memphis Belle" en "Scandal"); een ronduit banale fotografie en dat allemaal nog eens overgoten door een hoogst irritante score. En dan het "acteren" ... meteen ook hét pijnpunt van dit debacle : de kleurloze David Morrissey (David who ?),Rampling en Thewlis, keihard doen ze hun best om de meest schabouwlijke prestatie van Sharon (en nee ik ben "Alex Quatermain" of zelfs "Police Academy" niet vergeten) te overtreffen. Dit mijn beste filmvrienden, suckt zelfs in het slecht zijn : sommige films gaan zo diep de afgrond in dat ze aan de top er weer uit komen (zie bijvoorbeeld in hetzelfde genre "Showgirls") dit blijft ergens op een paar meter van de grond aan een tak hangen. De eerste B.I. bracht Sharon aan de top, de tweede veegt haar hopelijk niet helemaal van de Hollywood-kaart. By the way :zelfs op haar 47ste en in een draak van een film blijft ze één van 's werelds mooiste vrouwen.

Delen

Volg Cinebel