HARRY POTTER EN DE ORDE VAN DE FENIKS™

Originele titel: Harry Potter and the Order of the Phoenix
Landen:
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
Genres:
  • Avonturenfilm
  • Fantasie
Publiek: Kinderfilm
Jaar: 2007
Release: 11/07/2007
Duur: 2u18
Synopsis : Harry keert voor zijn vijfde jaar terug naar Zweinstein. Tot zijn verbazing ontdekt hij er dat een groot deel van de tovenaarsgemeenschap niets gelooft van de tieners recente confrontatie met de boosaardige Heer Voldemort. Zijn integriteit staat op de helling. Als kers op de taart heeft de minister van Toverkunst, Cornelis Droebel, een nieuwe leerkracht Verweer Tegen De Zwarte Kunsten aangesteld, de valse professor Dorothea Omber. Maar professor Ombers “ministerieel goedgekeurde” opleiding defensieve toverkunst slaagt er niet in de jonge tovenaars voor te bereiden op een confrontatie met de zwarte magie die hen bedreigt. Op aansporen van zijn vrienden Hermelien en Ron besluit Harry het heft in eigen handen te nemen. Tijdens een geheime ontmoeting met een klein groepje studenten dat zichzelf “de Strijders van Perkamentus” noemt, leert Harry hen hoe ze zich kunnen verdedigen tegen de zwarte kunsten. Hij bereidt de dappere leerling-tovenaars voor op de waanzinnige strijd die hen te wachten staat.
  • /10 U moet aangemeld zijn om een rating te geven
    6.1/10 17 Ratings - 17 Recensies

Foto's van de film HARRY POTTER EN DE ORDE VAN DE FENIKS™

Mening van de communityvan de film HARRY POTTER EN DE ORDE VAN DE FENIKS™

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
gepubliceerd op 4 augustus 2007
‘Harry Potter 5’, staat op mijn cinematicket. Het lijkt wel een onbekend Shakespeariaans toneelstuk. En dat is het ook een beetje. Liefde, haat, wantrouwen, oorlog: zelfs de Oude Grieken hadden het niet beter kunnen bedenken. In de 5de episode draait alles rond het karakter en geweten van een getormenteerde Harry. Zelfs de nevenpersonages verdwijnen, soms letterlijk, van het scherm. Vele critici beschouwen dit deel als het begin van de eindtrilogie maar deze conclusie lijkt me (voorlopig) voorbarig. Gingen de vorige delen overduidelijk over een steen, een kamer, een peetvader en een beker, dan is het kader nu ver te zoeken. Er is geknipt in het verhaal en gemonteerd dat het lieve lust was. Tijdens deel 1 werd het boek bijna woord per woord gevolgd maar het wordt stilaan duidelijk dat deze literatuur onverfilmbaar wordt. Wat niet wegneemt dat alles met meer diepgang, grimmiger en met veel speciale effecten wordt gepresenteerd. And that’s also entertainment!

gepubliceerd op 30 juli 2007
ik heb het boek gelezen en de film gezien gewoonweg een zalige film!!!!!

gepubliceerd op 27 juli 2007
Ik heb het boek niet gelezen...voor mij was het dus een goede film!(toch had ik de indruk dat ze teveel wilde aan elkaar linken in een te korte tijdsperiode) Ik wist niet wat te verwachtten (de trailer is wel misleidend op het gebied van gevechten en climaxen) maar kwam met een goed gevoel de zaal uit. Het geluid en vooral de Art-Direction alleen al zijn het waard om deze film een kans te geven. Echt veel respect om (reeds ) een5de deel nog zo boeiend en strak te houden. Op naar deel 6. He's back!

gepubliceerd op 17 juli 2007
hey XentodonX hier. gelijk misschien al eerder gezegd is, is de film echt fantastisch....alleen echt echt echt spijtig dat sommige stukken (ook wel belangrijk) zijn weggelaten maar met alle begrip want de film zou anders veel te lang duren. k heb veel respect voor de maker van de film maar kzou em willen vragen minder gedetaieerde stukken weg te laten en het echte belangrijke der in te houden met voorbeelden : vondst van de kamer van hoge nood, uitbraak van fred en george, en harrys gesprekken en de emotie daar bij enz... als je t boek gelezen hebt en ook de film gezien begrijpt ge vast wat ik bedoel. P.S.: hij blijft fantastisch en ik blijf fan en blijf uitkijken naar t zevende boek en de volgende films want ik ben ze BIJNA beugelezen =p

gepubliceerd op 16 juli 2007
Durft er dan niemand te zeggen dat dit een saaie film is ? film moet juist een extraatje geven ... maar deze film blijft heel lang saai, maar blijven lullen over het kwade ... Na anderhalf uur begint het kwade zich dan eindelijk ook te manifesteren, en wordt het een beetje spannend ... Jammer, want ik vond de vorige delen veel geanimeerder ... Ik ben echt niet overtuigd door deze film. Er was ook veel gebabbel in mijn zaal, het woord saai viel meermaals ...

Delen

Volg Cinebel