Inglourious Basterds

Land:
  • Verenigde Staten
Genres:
  • Oorlogsfilm
  • Actie
Publiek: Alle leeftijden
Jaar: 2009
Release: 19/08/2009
Duur: 2u28
Synopsis : Een groep Joods-Amerikaanse soldaten die zich verschrikkelijk heeft misdragen, krijgt tijdens de Tweede Wereldoorlog de keuze van hun superieuren: dood door vuurpeloton of een levensgevaarlijke missie volbrengen. Deze 'Inglourious Basterds' kiezen voor de tweede optie en vertrekken naar het door Nazi-Duitsland bezette Frankrijk om terreur te zaaien bij de Duitsers...
  • /10 U moet aangemeld zijn om een rating te geven
    7.9/10 17 Ratings - 15 Recensies

Trailervan de film Inglourious Basterds

Mening van de communityvan de film Inglourious Basterds

U moet ingelogd zijn om een recensie te kunnen toevoegen Maak een account aan
gepubliceerd op 13 september 2009
Best een leuke Tarantino film. Na een harde noot, zoals we gewoon zijn van de Tarantino, volgt af en toe een komische one-liner, die de film leuk maakt om te zien. Maar twee en een half uur is te langdradig. Zeer zeker een aanrader om te gaan bekijken.

gepubliceerd op 13 september 2009
Zeker nt een topfilm van tarantino ... Het geheel duurde veel te lang ... Nt elk chapter boeit evenveel ... Vooral het eerste chapter vond ik goed ; de rest was allemaal een beetje minder , ... Bij momenten wel heel grappig ( die 1e nieuwe acteur vooral , kken zn naam niet :) ) ... Sommige dialogen en scenes waren echt wel geeuwen ... mss is het wel oncool van me maar deze tarantino was nt zo cool !

gepubliceerd op 8 september 2009
De antropoloog in QT weerspiegeld in IB : van geestelijke vindingrijkheid getuigende dialogen waarbij je de nervositeit aanvoelt die het naderende moment voorafgaat waarin de ingetoomde 'onder-de-tafel-venijnigheid' zal omslaan in de meest expliciete brutaliteit en onmenselijkheid waar een mens daadwerkelijk toe in staat is. Het geheel geïntensifieerd door cameravoering, muziekkeuze en acteerprestaties. Alleen al de angst in de ogen van de tegenspelers van Christoph Waltz die dan ook beangstigend goed is in het onmenselijk slecht zijn. Subtiel filmvoer voor wie eens iets anders lust dan de traditionele Sauerkraut. Voor de anderen zijn er nog steeds op wekelijkse basis de aan ‘Der Stolz der Nation’ verwante action-packed vehikels. Arrivederci.

gepubliceerd op 6 september 2009
Tarantino heeft het absoluut niet meer. De film begint met een hoofdstukindeling en direct heb je het gevoel van oooh neen hij aapt zijn eigen Kill Bill na :s De keuze van de muziek neigt van tijd tot tijd serieus naar Kill Bill. Een tweede diepe zucht Weinig of geen over-the-top actie maar veel blablabla waarbij je heel de tijd de geeuw moet onderdrukken. Deze film had gerust 40 minuten korter gemogen. Dan heb ik het nog niet over het ridicule einde (mbt tot één bepaald personage :s). Tarantino leidt aan dezelfde ziekte als Guy Ritchie: verdrinken in zijn eigen vijvertje :s :s Geeuw. Voor mij tot nu toe dé slechtste film van het jaar. Bye bye mister Tarantino De film verveelt en irriteert. De 3 punten zijn voor die éne keineige actiescène en de filmavond maar voor de rest Jakkie. De film heeft geen ziel, levert geen Taratiniaans filmplezier en mist vaart en finesse. Tarantino heeft dringend nood aan een sabatjaar.

gepubliceerd op 1 september 2009
Héérlijke pastiche op de oorlogsfilms van weleer. Tarantino klutst duchtig de genreconventies van zowel western, oorlogs-, misdaad- , Franse nouvelle vague- en B-film door elkaar om een eigengereid werkstuk af te leveren. “Finaal leidt het allemaal nergens naartoe” verwijt de filmpers hem. Nochtans gaf T. in meerdere interviews te kennen dat hij enkel filmische fun wou maken. Zijn film(s) gaat/gaan inderdaad wezenlijk nergens over, maar zijn liefde voor de film, die hij hier op een schitterende manier eert, parodieert, plagieert,… druipt van elk beeld. Door een inventief en creatief gebruik van muziek, kleuren, acteurs (met speciale vermelding voor Christoph Walz die zowaar Brad Pitt van het doek speelt), dialogen, ..is Tarantino wat mij betreft con brio in zijn missie geslaagd!

Zij raden deze film aan

Delen

Volg Cinebel